lördag 17 oktober 2009

Smördegsinbakad fläskfilé.

Ikväll är det rester som gäller. Hade middag med vänner här igår, lagade smördegsinbakad fläskfilé med honungsrostade rotgrönsaker smaksatt med rosmarin. Mmm, vad smarrigt det var. Väldigt uppskattande. Gjorde en liten men naggande god räkmacka till förrätt och bjöd sedan på en kladdkaka med kaffesmak och därtill en klick grädde som efterrätt. Satt och klappade mig om magen resten av kvällen då man åt lite mycket för att det var så gott. Och gästerna klagede knappast då de inte gick hem förrän halv tre i natt =). Drack för första gången vinet Gräsö, ett tyskt rieslingvin men var väl sådär kan jag tycka. Har dock lite svårt för rieslingviner, hellre ett chardonnay. Men fick även ett vin jag gärna provar senare: El coto. Rioja. Får se vad det är vid en annan middag...

Smördegsinbakad fläskfilé:

Ca 5-600 g fläskfilé
Smördeg, gärna färsk för min del.
(Bacon o man vill det)
2 dl creme fraiche
200 g färskost vitlök och örter.
salt och peppar.

(Linda in fläskfilén i bacon)
Bryn fläskfilén, salta och peppra.
Blanda creme fraiche och färskost, bre ut på smördegen.
Lägg på fläskfilén och linda in den i smördegen.
In i ugnen på 225 grader tills den jar fått fin färg.

Rotgrönsaker:

Palsternacka
Potatis
Kålrot
Rödlök
Vitlök
Paprika
Morot


Eller vad man nu vill ha.
Skär i klyftor, ringla över lite honung och olja, krydda med rosmarin, salta.
In i ugn 225 grader i ca 45 minuter.
Och vad gott det luktar sen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar