torsdag 22 oktober 2009

Pastagratäng med ädelost

Pastagratäng med ädelost.

•oktober 22, 2009 • Kommentera (Redigera)

Igår hände inte mycket. Var bara innanför hemmets 4 väggar, ja, förutom promenad med Nalle. Har två hundar: Nalle och Fia. Men Fia är för tillfället hos Magnus(maken) förädrar eftersom hon löper, Nalle blir helt galen om hon är hemma. Han blir ju så sugen, men det går inte eftersom han är så mycket större än henne. Blandrashundar bägge två, Nalle är 75 % Bayersk viltsår hund så det bästa han vet är att nosa när han är ute. Ganska drygt eftersom man får stanna 100 ggr för att han har hittat nåt spår. Sen är han resten av de 25 % dalmatin och nåt mer som jag inte kommer ihåg. Fia är en sk powderpuff: kinesisk långhårig naken hund och kavaljer. Så det är stor skillnad på de två i storleken. Helan och halvan =).

Igår gjorde jag pasta gratäng med ädelost. Fast berättade inte hela maträtten för maken då han är lite kinkig mot mögelost. Han äter inget som är gammalt säger han. Så när han frågade vad det skulle bli för mat så svarade jag ganska svävande;

-Pasta.

-Med vadå?

-Med sås.

-Vadå för sås?

-Ostsås.

-Jaha, ok.

När gratängen kom fram så sa han att -oj vad gott det såg ut och luktade. Mmm, svarade jag lurigt.

-Hur smakade det?

-Gott, det var riktigt gott. Men du, jag känner ädelost smaken.

Men han tog om både två och tre ggr, så det var nog riktigt gott. Sen sa han att han hade sån tur. Det var som att gå på restaurang varje dag, fast hemma tyckte han. Det var en trevlig komplimang. Sen bakade han muffins som Emma fick ta med sig tills kolan idag. Gissa om hon var mallig, för en gång hade Tex(klasskompis) haft med sig det.

Pastagratäng med ädelost: 4 personer

ca 400 gr pasta, (jag använder fullkorns penne pasta)

1 paket bacon

skivad paprika

Koka pastan. Stek bacon och paprika, peppra. Ställ åt sidan.

Ostsås:

klick margarin/smör

1-2 msk mjöl

5 dl mjölk

1 pkt ädelost

1 dl riven ost

salta, peppra, 1 nypa riven muskot

Smält smöret, vispa ner mjölet, häll i mjölk lite i taget och vispa hela tiden så det inte bildas klumpar, koka på medelvärme så det inte bränns fast i kastrullen. Smula ner ädelosten och ha i den rivna osten rör hela tiden tills osten smält och det har bildats en krämig sås.

Lägg pastan i botten på en gratängform, lägg bacon/paprikan ovanpå, häll på ostsåsen och riv lite ost över. In i ugnen på 225 grader ca 15-20 minter, tills osten har fått färg.

Hur enkelt som hellst och hur gott som hellst. Ädelosten blir mild men smakrik. Härligt!!

Foto0393

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar