söndag 18 oktober 2009

Thekakor.






På kvällskvisten så blev vi så sugen på att baka thekakor. Bäst är ju alla bröd nygräddade med Smör som smälter uppepå, men dessa thekakor är kanon i flera dagar efter faktiskt. Nu har jag gjort dessa lite nyttigare än orginalreceptet, men blir lika goda för det!!

50 g jäst
100 g margarin
5 dl mjölk (jag tog 2,5 dl mjölk och 2,5 dl vatten)
1 krm salt
0,5 dl sirap
2 dl kruskakli
ca 12-13 dl fullkornsvetemjöl

Smält smöret. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader i smöret, slå på det över jästen så att den löser sig. Ha i salt och sirap. Ha ner mjölet av båda sorter och kör i beredare i ca 7-10 minuter. Jäs i 30 minuter med gladpack. Knåda degen och rulla ca 20 stycket bullar och platta ut på smörad plåt. Nagga. Låt jäs ytterligare i 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader och gädda i 5-7 minuter. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar